Hypnose

 

 

 

Effectief trainen d.m.v. hypnose

Door voortdurend te blijven analyseren wat er gebeurt tijdens de opleiding zijn wij tot de conclusie gekomen dat er tijdens het examen in zowel theorie als praktijk cruciale fouten worden gemaakt die grotendeels aan spanning te wijden zijn. Naast dat het financieel een grote tegenvaller is, merken wij dat het voor veel leerlingen moeilijk verwerken is, dat er in examen setting fouten worden gemaakt die in de lessen nooit meer voor komen. 

Met deze feiten zijn wij op zoek gegaan naar een methode om onze leerlingen nog beter te kunnen begeleiden in het aanleren van praktische basisvaardigheden en theorie. En daarnaast ervoor te zorgen dat er ook tijdens een examen van zowel theorie als praktijk een situatie ontstaat waarin de leerling kan laten zien wat hij/zij geleerd heeft.

Dit heeft ertoe geleid dat ik de opleiding hypnotherapeut ben gaan doen. Door hypnose toe te passen is het mogelijk om efficiënter te leren en overmatige spanningen buiten de deur te houden. Tevens is het door hypnose toe te passen mogelijk om zaken als rijangst, en faalangst aan te pakken zodat er zowel tijdens maar ook daarna geen last meer van ondervonden wordt. Dit is uiteraard mooi tijdens de rijopleiding en examen maar ook in je hele verdere leven. Op deze manier kunnen we ook klachten verminderen die ontstaan door bijvoorbeeld ADHD, ADD, HSP en Syndroom van Asperger

Onze specialisatie ligt dus niet alleen in het omgaan met, maar vooral ook het aanpakken van. 

Ieder mens is uniek maar om toch een voorbeeld te geven hoe wij hypnose toepassen in de praktijk laat ik hieronder een basispakket zien van 4 hypnose sessies die we inzetten bij de rijopleiding. Zowel volgorde als inhoud kunnen dus aangepast worden.

 

Wil je nog meer informatie over hypnose en zien waar hypnose allemaal voor ingezet kan worden? Kijk dan op onze website https://www.qurobulo.nl

   

Hoe ziet een hypnose pakket er uit?

Bij elke sessie zijn je ouders/verzorgers van harte uitgenodigd.

 * We beginnen in deze sessie met uitleg over hypnose. Vervolgens gaan we starten met de sessie waarin je ervaart hoe hypnose voelt. In deze sessie krijg je meer zelfvertrouwen maar in deze sessie gaan we ook aan de slag met tools om de theorie gemakkelijker aan te leren. Hierna zul je merken dat het aanleren van de theorie een stuk gemakkelijker gaat en veel beter blijft hangen ten opzichte van wat je gewend bent bij het aanleren van theoretische onderdelen. Deze sessie heeft als doel gemakkelijker je theorie-examen halen maar nog veel belangrijker, tijdens het auto rijden sneller en makkelijker het geleerde toe kunnen passen.

 

Deze sessie staat in het teken van efficiënter leren rijden. We gaan er door deze sessie voor zorgen dat zaken die in de auto erg lastig aan te leren zijn voor jou, toch veel sneller en makkelijker worden om aan te leren. Het is natuurlijk per persoon verschillend wat we aan gaan pakken. Je kunt hierbij denken aan concentratie maar bijvoorbeeld ook aan verder vooruit zoeken en eerder een plan van aanpak maken. Deze sessie zal er voor zorgen dat je sneller op een hoger niveau kunt rijden. Alles wat tijdens de hypnose wordt behandeld is natuurlijk handig voor de rijopleiding maar werkt uiteraard ook na het behalen van je rijbewijs. Deze sessie is het meest effectief als je een paar lessen in de auto hebt gehad.

 

* Blakend van zelfvertrouwen naar je theorie en/of praktijkexamen gaan? Dit lijkt nu misschien nog een raar verhaal maar na deze sessie ga je merken dat dit werkelijkheid is geworden. 

 

Deze sessie kan gebruikt worden om af te rekenen met rijangst of faalangst of ingezet worden om andere klachten te verminderen of weg te halen. In overleg kijken we of deze sessie nodig is en op welk moment tijdens of voor de rijopleiding we deze in gaan zetten.

 

Rijangst.

In Nederland zijn tussen 800.000 en 1000.000 mensen die lijden aan een of andere vorm van rijangst. Een half miljoen Nederlanders rijdt zelfs helemaal geen auto meer als gevolg van rijangst. De redenen hiervan zijn zeer divers.

Als je rijangst hebt is zelfs de stap om een rijschool te bellen vaak al erg groot. Wij bieden deze mensen ondersteuning aan en kunnen hen goed helpen. Wij gaan in dit geval niet heel veel lessen inzetten om geleidelijk weer te gaan rijden maar gaan onder hypnose heel efficiënt opzoek naar de oorzaak van de rijangst. Als we deze oorzaak gevonden hebben gaan we direct het probleem verhelpen waarna de rijangst vaak in een paar sessies geheel weg is. Hierna kun je direct weer zelfstandig de weg op, een kleine opfriscursus volgen of met de rijopleiding van start gaan.