Welke lessen krijg ik

* Dynamische theorielessen.

* Alles rondom de voertuigbediening. (Denk hierbij aan starten, stoppen, sturen, schakelen, remmen, enz.).

* Verkeersregels.

* Verkeersprocedures (Hoe je moet handelen bij verschillende verkeerssituaties).

 

Rij angst

In Nederland zijn tussen 800.000 en 1000.000 mensen die lijden aan een of andere vorm van rij angst. Een half miljoen Nederlanders rijdt zelfs helemaal geen auto meer als gevolg van rij  ang...

Lees meer...

Brancheorganisatie

De nadruk van de lessen in de rijsimulator ligt op het trainen van verkeersinzicht. Je zou het misschien niet zeggen, maar dit is in de normale lesauto het meest moeilijk te trainen. Daarom is het lessen in een simulator zo effectief.

Tijdens de reguliere rijles moeten we vaak lang wachten op een onverwachte of leerzame gebeurtenis, pas dan kun je zien of je weet hoe je in zo'n situatie moet handelen. In de simulator kunnen deze situaties naar keuze opgeroepen worden.

Natuurlijk komt in de eerste lessen in de simulator ook aan de orde hoe je moet schakelen en worden de stuurtechnieken behandeld.

Ook de reguliere theorielessen komen door het gebruik van de simulator te vervallen. De simulator neemt je mee in de zogeheten dynamische theorielessen. Je hoeft hierbij nog niet zelf te sturen, maar de simulator neemt je mee naar verkeerssituaties en geeft hierbij uitleg over de borden, voorrangsregels, enz. Natuurlijk gaat het theorieboek niet helemaal overboord. Wij geven tussen de simulatorlessen door uitleg over de theorie en gebruiken hierbij de online theorie boeken van itheorie. Deze kun je bij ons met een grote korting aanschaffen. Uiteraard krijgt je de uitleg van ons die op dat moment ook op de simulator wordt behandeld. Doordat je in de simulator diverse ritten in de stad hebt meegemaakt, maar ook op de snelweg bent geweest is de theorie veel makkelijker te begrijpen en te onthouden.

Wij maken gebruik van een leerlingvolgsysteem. Dit systeem zorgt er o.a. voor dat aan het einde van elke simulatorles  een rapportage wordt uitgedraaid, waarop te zien is hoe de les is verlopen. Dit is natuurlijk een mooi startpunt voor de volgende simulatorles of de eerste les in de auto.

Uit onderzoeken is aangetoond dat het slagingspercentage met 7,5% toeneemt bij gebruik van een rijsimulator.