Rijopleiding auto stap 1

Je begint de rijopleiding in onze rijsimulator. Je mag hier 3 maanden voordat je officieel in de auto mag rijden mee beginnen. (bij 2toDrive is dit 16 jaar en 3 maand) Voor deze lessen plannen wij 10 lesuren in. Tijdens deze uren zijn wij ook bezig om de bijbehorende theorie door te nemen. Doordat dit individueel gebeurt kunnen we veel aandacht schenken aan de onderwerpen die voor jou lastig zijn. Na deze simulatoruren ga je thuis verder met examentraining in het boek en met de online examens. Hierdoor kom je goed voorbereid op het theorie examen. Voor de theorie maken wij gebruik van een compleet pakket van LENS-Media.

Natuurlijk is lessen in de rijsimulator niet verplicht, maar uit ervaring kunnen we inmiddels zeggen dat het zeker een toegevoegde waarde heeft.

Rijopleiding auto stap 2

Op het moment dat de simulatorlessen zijn afgerond beginnen de lessen in het echte verkeer. We plannen dit in zogeheten blokuren van 100 minuten. Dit doen wij om zo veel mogelijk effectieve lestijd over te houden op de oefenlocaties. Uiteraard bespreken wij aan het einde van de les de hele les en vullen wij elke keer de leskaart in. Op deze manier heb je ook zelf goed inzicht in je vorderingen. 

Rijopleiding auto stap 3

Tijdens het hele traject zijn alle onderdelen die nodig zijn aangeleerd. Ondertussen heb je een theorie-examen afgelegd en een tussentijdse toets gedaan. Tijdens het examen krijg je natuurlijk dezelfde auto mee als waar je in gelest hebt. Ruim een uur voor de tussentijdse toets of het examen word je thuis opgehaald, zodat je zelf rustig naar de examenlocatie kunt rijden.

Brancheorganisatie

* Starten in de simulator waardoor er minder lessen in de auto nodig zijn. Lessen in de simulator mag voordat je 18 jaar bent, zodat je veel tijdwinst kunt behalen.

* Tijdens de simulatorlessen behandelen wij ook de theorie. Dit laten wij aansluiten op de simulatorles die je vervolgens gaat doen, zodat je het geleerde direct kunt uitproberen.

* Wij lessen in blokuren van 100 minuten. In deze tijd ga je geen andere leerlingen ophalen of wegbrengen.

* Wij maken gebruik van een leskaart die we elke les bespreken en invullen, zodat je ook zelf precies weet waar je staat in je opleiding.

* Het theorieboek, examentrainingsboek en online examentraining koop je bij ons met hoge korting.

* Ook mensen met faalangst zijn bij RijschoolBart aan het goede adres. Bart is gecertificeerd faalangstinstructeur en in overleg kunnen wij hier ook een speciaal examen voor aanvragen.

* Wij beschikken over een mobiel pinapparaat in de lesauto. Hierdoor kun je gemakkelijk per les betalen. Meerdere lessen vooruit betalen is bij ons niet nodig.